Vinter påklædning til løb eller anden udendørs sport

Når man dyrker sport udendørs i vinterperioden, er det vigtigt at man klæder sig ordentligt på. Kroppen skal kunne holde varmen, og samtidig ikke blive våd. Som løber producerer man en stor mængde varme i form af sved og det er derfor vigtigt at man benytter sig af det rigtige løbetøj.

 

LØBETØJ

Gå til herre

LØBETØJ

Gå til dame

Vinter påklædning til overkroppen:

For at holde varmen er det vigtigt at man klæder sig på med flere lag. Om vinteren er det ofte nødvendigt at tage 3 lags tøj på overkroppen for at kunne holde varmen.

Dette tretrins princip betyder at dit inderste lag skal være noget med høj svedtransporterende evner, som samtidig holder kroppen varm. Dette vil typisk sige at du skal have en svedtransporterende undertrøje på.  Er du mand leder du efter denne svedtransporterende undertrøje til mænd, er du kvinde leder du efter vores svedtrasporterende undertrøje til kvinder.

Vintertøj løbetøj til alt vejr

Til det midterste lag skal du have en løbetrøje som fungere som et isolerede lag. Du kan med fordel anvende en vinter løbetrøje som er en tyk løbetrøje gerne med et lag fleece. Du skal dog huske at være opmærksom på at også dette lag skal kunne transportere sveden længere ud, og væk fra kroppen. Denne løbetrøje til mænd er super til vinterbrug, man kan desuden ikke til at komme uden om J&N's lækre Vinter løbetrøje til kvinder.

 

Det yderste lag skal være en slags vindjakke eller vest. Dette lag skal skærme kroppen for vind og regn. Du skal dog stadigvæk være opmærksom på at også dette lag skal transportere sveden væk fra kroppen og derfor må din vindjakke eller vest ikke være 100 % vandtæt da det vil holde sveden tilbage.  Gå derfor efter en vindjakke eller vest som blot er vandafvisende. Stormtechs løbejakke til mænd er meget anbefalingsværdig, ligeledes løbejakken til kvinder.

OBS! Det er vigtigt at du undgår bomuldstrøjer til løb om vinteren, da dette opsuger sveden i stedet for at lede det væk fra kroppen.

Andre kunder så også:

Stormtech LWS-2 - Herre
S - 3XL
1.099,00 kr
Stormtech SAT120 - Herre
S - 3XL

349,00 kr

314,00 kr

10%
Stormtech LWS-2 - Dame
XS - 2XL
1.099,00 kr
J&N 390 - Dame
S - 2XL
199,00 kr

 

Vinter påklædning til underkroppen:

På underkroppen er der flere muligheder for hvad man kan tage på. Du kan tage svedtransporterende lange løbeunderbukser på, og udenpå dette lag iføre dig en slags ”vind bukser”. Disse ”vind bukser” er lidt ligesom en vindjakke, da det er lavet af et tyndt, let og svedtransporterende materiale som sikrer at sveden kan komme ud. Samtidig med at det hindre vind og vand i at komme ind til kroppen.

Vores nye svedtransporterende underbukser til mænd er af virkelig god kvalitet og de findes naturligvis også i en kvinde udgave.

Alternativt kan du bruge vintertights. Vintertights har samme fordel som almindelig løbe tights, idet de sidder helt tæt til kroppen. Vintertights er dog ofte omkring 3 gange så tykke som almindelige løbe tights, og sikrer derved at du bedre kan holde varmen. Benytter du dig af vintertights er det en god idé at anvende underbukser med vindbrydende front for at holde lårene varme. 

Disse lækre vinter løbetights til mænd vil med garanti kunne holde dig varm til vinter. Vores kvinde udgave kan du finde vinter løbetights her.

 - Hænderne

Vinterens komme betyder også at det bliver tid at påføre handsker og huer. Ved løb skal du dog ikke anvende skindhandsker eller lignende, da du vil komme til at svede. Brug i stedet løbehandsker af f.eks. polyester. Det er mere end rigeligt til at holde hænderne varme og samtidig sikrer det at sveden kan komme væk.

 - Hovedet

En stor del af den varme et mennesker mister, ryger ud gennem hovedet. Derfor er det meget vigtigt at du som løber benytte dig af en løbehue om vinteren for at holde på varmen. Af og til kan det endda være nødvendigt at løbe med både en hue og et pandebånd for at holde varmen.

 - Sko og strømper

Vinteren betyder ofte glatte og våde veje. Derfor er fodtøjet også en vigtig del af din påklædning. Enten kan du anskaffe dig et par specielle vinter løbesko eller også kan du anvende dine nuværende løbesko evt. kan du sætte pigge under dem. Vinter løbesko er ofte kendetegnet ved at have mere mønster under skoen end almindelige løbesko, da dette sikrer dig optimal greb på underfladen.

Løbestrømper er ligeledes vigtigt for at sikre den optimale støtte til dine føder. Derudover skal du sørge for at dine løbestrømper ligeledes er svedtransporterende så dine føder, kan komme af med sveden.