Teknologierne bag Stormtech: Vandtæt, vindtæt og åndbart

Stormtech laver tøj til alt slags sport. Hvad enten du skal bruge en trøje, som holder dig varm på løbeturen, en vest som skærmer mod vinden på golfbanen eller en jakke, som du kan have på ned af de sneklædte bjerge, så har Stormtechs produkter en masse at byde på.

Det canadiske mærke Stormtech har eksisteret siden 1977, og forhandles i dag i over 30 lande. Stromtech har et stort fokus på at optimere tøjets tekniske egenskaber, så den aktive person altid kan finde det bedste stykke tøj til formålet.

Men det kan være lidt af en jungle at finde hoved og hale i alle de tekniske begreber. Denne guide skal gøre dig klogere på Stormtech, og hjælpe dig med at finde det helt rigtige produkt til netop din sportsgren og dit behov.

 

Stromtechs produkters vandtæthed

Der findes et hav af fagudtryk, når det kommer til udendørstøjs tekniske egenskaber. De mest centrale må dog være begreberne vandtæthed og åndbarhed.

Vandtæthed måles i, hvor højt et vandsøjletryk produktet kan klare og måles i mm. Som regel siger man, at tøj kan kaldes vandtæt, hvis søjletrykket er på minimum 1500 mm. Tøj og specielt overtøj slides, når det kommer i brug, og derfor er det en god ide at gå efter overtøj med et søjletryk på 5.000 mm, hvis man skal være i kontakt med vand og sne.

Stormtechs vandtætte overtøj er lavet af et trelagsmateriale, hvoraf det midterste er en membran, som sikre at vandet holdes ude. Denne teknik er den mest slidstærke metode til at sikre vandtæthed.

Overordnet deler Stormtech deres produkters vand- og åndbarhed op i tre kategorier kaldet level 1, level 2 og level 3. Vandtætheden og åndbarheden stiger per level, og alt tøj fra level 2 og level 3 overholder kravene for at være vandtætte.

 

Stormtech H2X-treme – høj vandtæthed og stor åndbarhed

Denne teknologi er indarbejdet i Stromtechs topmodeller, som kan stå imod alt slags vejr. Alt tøj med teknologien H2X-treme har et søjletryk på minimum 5.000 mm og er dermed 100 procent vandtæt. Samtidigt har tøjet en stor åndbarhed på hele 15.000 g/m2.

Noget man ofte glemmer, når man snakker om vandtæthed, er lynlåse og syninger. Vandet vil forsøge at trænge ind alle vegne, så hvad nytter det, at jakken er vandtæt, hvis vandet alligevel kan komme ind gennem syningerne. Derfor har Stormtechs H2X-treme produkter tapede syninger, som forhindre vandet i at trænge ind. Ligeledes er lynlåsene også vandtætte. Det giver det ultimativt bedste afsæt for at være varm og tør hele vejen igennem. Stormtech kalder denne teknologi for ’Stormtech sealed seams’’, så kig efter denne markering, hvis du vil have 100 procent vandtæthed.

Et eksempel på en H2X-treme-model kan være denne softshell jakke. Jakken er tynd, men både vind- og vandtæt, og ville være en kær ven i det danske vejr, hvor det regner i tide og utide.

 

H2X-treme - 100% vandtæt jakkeSealed seams - vandtætte sygninger

Stormtech er tøj til bevægelse

Stormtech laver i høj grad tøj, som kan bruges til at bevæge sig i. Derfor er deres tøj også åndbart. En ting er, at regnen udefra ikke skal gøre dig våd, men det er næsten lige så vigtigt, at den sved du selv producerer kan komme væk fra kroppen, og det er her åndbarhed spiller en vigtig rolle.

Tøj fra Stormtech level 1 og level 2 har en åndbarhed på henholdsvis 5.000 og 15.000 g/m2, hvilket gør dem egnet til aktivt brug.

Derudover er tøjet lavet i materialer, som kan strække sig. Det sikre at tøjet er optimalt til den aktive bruger. Løbejakken Stormtech SNJ-1, som fås både til dame og herre, er et godt eksempel herpå. Den er både åndbar og har god plads til bevægelse. Desuden har jakken reflekser, så du også kan ses i mørke.

Dermed er det hverken dårligt vejr eller anden ubehag, som skal være undskyldningen for ikke at komme ud og lave noget, når først du har erhvervet dig et produkt fra Stormtech.

Stormtech XBT-1 - Herre
S - 5XL
1.049,00 kr
Stormtech X-1 - Herre
S - 5XL
1.599,00 kr
Ja
Stormtech XBT-1 - Dame
XS - 2XL
1.049,00 kr
Stormtech X-1 - Dame
XS - 2XL
1.599,00 kr
Ja