Sommerski - Alt om beklædning samt vores fortrukne destination

Der er mange fordele ved at stå på ski om sommeren. Billigere liftkort, billigere skileje, billigere overnatning og meget mere. Men hvor skal man rejse hen?

 

SKITØJ

Gå til herre

SKITØJ

Gå til dame

Én af mulighederne ved sommerski - rød sne!

Der er mange muligheder for at stå på ski om sommeren. Det kræver kun, at du rejser til en af de skidestinationer, som har gletsjer. Et af de områder finder du i Tignes, hvor du også finder gletsjeren La Grande Motte.

Når man står på ski om sommeren på La Grande Motte, kan man godt undre sig nok lidt over farven på sneen, den første gang man ser den. Sneen får ofte et rødt skær, især når man kommer lidt ud på eftermiddagen. Men hvad er årsagen til dette? Vi kan starte med at afsløre, at det ikke er fordi, der er en masse skiløbere, der er kommet til skade. Nej, farven skyldes, at der løbende blæser sand fra Sahara ind over bjergene, og når sneen så smelter, bliver den røde farve mere fremtrædende.

 

Fakta om La Grande Motte

På gletsjeren, hvor du kan stå på ski fra 3650Ms højde, finder man om sommeren i alt 14 lifte og 40km pister og den længste strækning du kan køre sammenlagt er 750M fra top til bund. Så du har mulighed for en god lang skitur, når du har nået toppen med Funiclair, den lille togbane, som tager 6-8 minutter fra dalen til endestationen og du har taget gondolliften det sidste stykke op til toppen. Hvis du gerne vil prøve en skiferie om sommeren eller vil har mere information, så læs alt om Tignes og sommerski her: http://en.tignes.net/

 

Skitøj til sommerski

Når du skal stå på ski om sommeren, kan det godt være fristende at tage shorts og t-shirt på og undlade den traditionelle skijakke, skibukserne og skihandskerne. Men lad være med det! For det første kan vejret skifte uden varsel, hvilket betyder, at du kommer til at mangle den varme skijakke og dine skibukser. Derudover skal du også være opmærksom på, at du meget nemt får både hudafskrabninger og brandsår af sneen, når du styrter. Og det samme gælder for dine hænder. Så husk skihandskerne, selv om det er fristende at lade dem blive hjemme.

Skijakke med eller uden isolering

Du bør i stedet sørge for, at det skitøj, du vælger at bruge noget skitøj med gode muligheder for udluftning. Det kan f.eks. være en softshell jakke, som både er åndbar, vindtæt og vandtæt, samt har mulighed for udluftning under ærmerne eller ved lynlåsen. Hvis din nuværende skijakke er med isolering, så anbefaler vi, at du anskaffer dig en, som ikke har isolering. Helt optimalt vil det være, hvis du fandt en skijakke hvor man kan tage isoleringen ud, altså en såkald 3i1 skijakke. Hvis du manlger inspiration, så se vores 3i1 skijakker, samt skijakker med og uden isolering her.

Hvis du vælger en skijakke uden isolering, så har du også muligheden for at tage et ekstra lag tøj på under jakken, som du kan tage af i løbet af dagen, når temperaturen stiger. Lifterne på La Grande Motte åbner allerede kl.7:15 i sommerhalvåret og hvis du er A-menneske og gerne vil have mest muligt ud af dit skiløb, så kan det være temmelig koldt at stå på ski fra morgenen, mens det naturligvis bliver varmere i løber af dagen, når solen kommer højt på himlen. Under alle omstændigheder kan det anbefales, at du tjekker vejrudsigten, inden du begiver dig op på bjerget. Og husk så rigeligt med solcreme. Solen er stærk i 3500Ms højde.

 

Stormtech EB-3 - Herre
S - 5XL
1.799,00 kr
Ja
Stormtech XB-3 - Herre
S - 5XL
1.899,00 kr
Ja
Stormtech EB-3 - Dame
S - 5XL
1.799,00 kr
Ja
Stormtech XB-3 - Dame
XS - 2XL
1.899,00 kr
Ja

 

Tignes og La Grande Motte – masser af mulighed for en aktiv ferie

På ski om sommeren

Hvis valget falder på Tignes og La Grande Motte, når du skal på sommerski, kan du med fordel kombinere din ferie med masser af andre aktiviteter. Dit liftkort giver dig nemlig adgang til mange forskellige udendørs aktiviteter. Du kan spille minigolf, køre mountainbike og hvis du er til vandsport så er der mulighed for at rafting eller at stå på vandski og meget andet. Men du har også mulighed for at spille golf, så hvis du står og manlger nyt golftøj så tag et hurtigt kig på vores store udvalg.

Derudover der er naturligvis også mulighed for de traditionelle svømmeture i poolen eller søen. Men en god løbe eller vandretur i bjergene kan også anbefales. Igen skal du blot huske, at den rigtige påklædning er forudsætningen for gode oplevelser. Hvis du mangler kvalitets beklædning til de andre aktiviteter på sommerskiferien, så tag et kig på vores store sortiment i beklædning til udendørs aktiviteter her.

 

Vi ønsker dig god fornøjelse med din aktive sommerferie!