Softshell jakke

 

Se vores store udvalg af kvalitets softshell jakker. Softshell jakker er de seneste år blevet utroligt populære da de både er smarte, vandtætte, vindtætte og åndbare.

SOFTSHELL JAKKER

Gå til herre

SOFTSHELL JAKKER

Gå til dame

Softshell jakke herre

Stormtech XBT-1 - Herre
S - 5XL
1.049,00 kr
Stormtech X-1 - Herre
S - 5XL
1.599,00 kr
Ja
Stormtech XB-3 - Herre
S - 5XL
1.899,00 kr
Ja
Stormtech AFP-1 - Herre
S - 5XL
1.549,00 kr
Ja
 

Softshell jakke dame

Stormtech XBT-1 - Dame
XS - 2XL
1.049,00 kr
Stormtech X-1 - Dame
XS - 2XL
1.599,00 kr
Ja
Stormtech XB-3 - Dame
XS - 2XL
1.899,00 kr
Ja
Stormtech AFP-1 - Dame
XS - 2XL
1.549,00 kr
Ja

Softshell jakker af høj kvalitet til lave priser

Softshell jakker har for alvor indfundet sin plads hos friluftsfolk, som har fået øje på jakketypens klare fordele til aktivt brug. Nogle af fordelene er blandt andet høj åndbarhed, vindtæthed, gode vandtætte egenskaber og høj fleksibilitet. Men det er ikke kun passionerede friluftsfolk, som har fået øje på jakkens gode egenskaber – også hos hr. og fru Danmark er denne type jakke blevet et hit og hos mange et must på knagrækken til perioderne mellem den danske vinter og sommer. 

Softshell jakke, forårsjakke, efterårsjakke, eller sommerjakke - kært barn har mange navne. Der bliver dog også rodet en del rundt i betegnelserne på nettet, og derfor kan det til tider være svært at finde ud af, hvad en softshell jakke egentlig er. Det vil uden tvivl være langt nemmere for dig at vælge det rette produkt, når du er blevet klogere på, hvad det er du køber. Derfor vil vi gerne belyse emnet for dig:

Hvad er en softhell jakke?

Denne type jakke er en slags yderjakke som er ideel til brug i foråret og efteråret. Jakken kan dog anvendes det meste af året rundt, hvis man har en fleece inden under. Med andre ord en det en jakke som er vandafvisende, men ikke nødvendigvis 100% vandtæt. Den kan dog klare de fleste byger, men ikke vedvarende regn. Dog er hovedparten af vores jakker 100% vandtætte - du kan se de individuelle specifikationer inde under hvert produkt. For at give et overblik over, hvor en softshell jakke har sine styrker og svagheder kan du tage et kig på nedenstående oversigt:

Fordele:

-    Fungerer godt som yderste lag
-    Gode åndbare egenskaber
-    Vindtæt
-    Vandafvisende
-    Let og smidig

Ulemper:

-     Ikke varm nok til vinterbrug, kan dog klares hvis man bruger en fleece trøje inden under
-     Ikke alle modeller er 100% vandtætte

Som du kan se har jakken mange fordele, fordelene varierer dog fra produkt til produkt. Jakken er i sær anbefalelsesværdig, hvis du fører et aktivt liv. De gode åndbare egenskaber gør, at man ikke kommer til at føle sig klam, da varme og fugt effektivt føres ud gennem jakken og væk fra kroppen.

Ulemperne ved en softshell jakke er til at komme uden om. Hvis du ønsker det, er det muligt at anvende din jakke hele året rundt. Det eneste det kræver, er at du har noget tøj der kan holde din krop varm, når du er udenfor i vinterperioden. Det vil oftest kunne gøres ved at anvende en fleecetrøje eller fleecejakke inden under din som sikrer, at du kan holde varmen i de kolde perioder af året.

Jakken er ikke nødvendigvis vandtæt, og det kan have sine fordele og ulemper. Som minimum vil den dog være behandlet med en slags imprægnering, som gør at vores jakker er vandafvisende. Den vil derved kunne klare de fleste byger, men ved vedvarende regn må jakken, afhængigt af modellen, nogle gange se sig overmandet. 

Hvad bruges softshell jakker til?

Softshell jakker er gode til mange forskellige formål/aktiviteter og fås i mange forskellige modeller, som er gode til hvert deres formål. Leder du efter en forårsjakke, sommerjakke eller efterårsjakke er softshell jakker en rigtig god mulighed på grund af deres gode egenskaber kombineret med deres pæne designs.  

Softshell jakker til hverdagsbrug:

Du skal gøre det klart for dig selv om du leder efter en jakke du skal bruge i hverdagen, som gerne må se smart ud og have nogle praktiske detaljer. Det kunne være praktiske lommer til pung, nøgler, telefon eller måske en Ipod, som vil være med til at gøre din hverdag lettere.

Softshells til hverdagsbrug findes der mange af her på siden, og du kan let finde en i et flot design med praktiske detaljer som samtidig er pæn. Så tag et kig i vores kategorier med softshell jakker til mænd eller softshell jakker til kvinder - vi har noget for enhver smag.

Softshell jakker til aktivt brug:

Udover at være en hverdags jakke kan softshells også bruges til et aktivt liv. De egner sig godt til udendørs sportsbrug såsom løb, cykling og skiløb samt til vandring og trekking. De gode åndbare egenskaber i jakkerne sikrer optimale betingelser til udendørs brug, da det er med til at transportere fugt og varme væk fra kroppen, så man ikke kommer til at føler sig klam inde under jakken.

Som skijakker eller til sport:

Står du på ski? Eller dyrker du anden udendørs sport? En softshell jakke kan ofte være en rigtig god anskaffelse, hvis du er til sport. Produkterne er lette, fleksible og særdeles åndbare, hvilket er en fordel når du er aktiv og sveder. På skiferier vil en softshell jakke ofte kunne erstatte din tunge og upraktiske skijakke. Det eneste du skal være opmærksom på er at du skal have lidt mere tøj på inde under, da den ikke er ligeså varm som en skijakke. Mange skiløbere anvender derfor en fleece trøje inde under deres jakke for at sikre den optimale temperatur samtidig med, at man opnår den store bevægelighed og åndbarhed som denne type jakke tilbyder.

Materialer og teknologier

Det som gør denne type jakke så populære er de materialer de er lavet af samt dens unikke egenskaber. Materialerne har afgørende betydning for, hvordan jakkerne føles at have på samt hvilke egenskaber de har. 

Nylon:

Nylon er et utroligt slidstærkt materiale, som dog suger lidt mere vand til sig end polyester.

Polyester:

Polyester har en høj åndbarhed, men er ikke et ligeså stærkt materiale som nylon.

Spandex/Lycra/Elastane:

Spandex, lycra og elastane er elastiske materialer, som sørger for at jakken er fleksibel og som er med til at sikre optimal pasform, da stoffet kan give sig. Disse materialer suger dog lidt mere vand og fugt til sig, hvorfor de er lidt længere tid om at tørre. Som udgangspunkt skal du købe en softshell jakke med mindre end 10% spandex, lycra eller elastane, hvilket også er mere end rigeligt i forhold til at sikre dig den optimale oplevelse med produktet.

Overfladebehandling:

Langt de fleste softshells kommer med en form for overfladebehandling. Behandlingen sikrer at produktet bliver mere vandafvisende. Med tiden kan denne overfaldebehandling blive slidt, og derved mindskes jakkens evne til at afvise vand. For at vedligeholde din jakke kan du give den en behandling med et produkt som f.eks. NikWax.

Egenskaber - hvad skal du være opmærksom på:

Nu hvor du ved noget omkring, hvilke materialer der anvendes til at lave softshell jakker, så bliver du også nødt til at vide noget om jakkernes egenskaber. Egenskaberne kan groft sagt deles ind i 3 områder: Åndbarhed, Vandtæthed samt Vindtæthed. Det er disse 3 egenskaber du skal være særligt opmærksom på, når du køber din jakke. Lad os kigge lidt nærmere på de enkelte egenskaber:

Åndbarhed

Åndbarheden er et udtryk for, hvor meget væske (her læses fugt/sved), der kan transporteres ud igennem stoffet og væk fra kroppen på 24 timer. Åndbarheden måles i mvt-værdi som svarer til ”gram pr. kvadratmeter pr. time”.

For at måle åndbarheden laves der en test. Testen går ud på, at man spænder et stykke stof på 1 kvadratmeter ud over et kar med vand. Mvt-værdien er den mængde vand/fugt (læs sved) der kan passere stofstykket indenfor 24 timer.

Som tommelfingerreglen siges det, at et produkt med en åndbarhed på 2.000 mvt (skrives også g/m2/24t) anses for at være åndbar.

Vandtæthed

Vandtæthed eller vandsøjletryk er et udtryk for, hvor meget vand din jakke kan holde ude og derved væk fra kroppen. Vandtætheden måles i mm (millimeter). Vandtætheden findes ved en test, som er en smule teknisk. Men her følger en forklaring: Et stykke stof spændes ud og der placeres et rør ovenpå, som er ligeså langt som jakkens vantæthed i millimeter. Det vil med andre ord sige, at en jakke med en vandtæthed på 10.000 mm skal kunne holde vand ude fra et rør, der er 10 meter (svarer til 10.000 mm.), fyldt med vand.

Som tommelfingerregel siges det, at en en vandtæthed på 2.000 mm. anses for at være 100% vandtæt for nedbør der kommer fra oven (sne og regn).

Kombinationen mellem åndbarhed og vandtæthed

Ofte er det kombinationen mellem åndbarhed og vantæthed der gør, at din jakke er komfortabel. Men der bliver fusket meget med betegnelserne rundt omkring. Derfor er det altid en god idé at spørge ind til værdierne. Altså ”hvad er jakkens vandtæthed i mm. og hvad er jakkens mvt-værdi?” Grunden til at du skal spørge ind til værdierne og ikke bare spørge om en jakke er vandtæt og åndbar, er at en jakke let og billigt kan laves så den må kaldes åndbar og vandtæt, men uden at værdierne er særligt høje.

Der findes groft sagt 2 måder hvorpå en jakke kan laves vandtæt:

1.       Imprægnering (Kemisk behandling)

Denne måde er billig – men har sine ulemper. Med en kemisk behandling kan en jakke laves vandtæt forholdsvist billigt, men det vil ofte gå udover åndbarheden. Ser du en jakke som er vandtæt, men med en åndbarhed omkring de 1.000 eller 2.000 mvt., så bør alarmklokkerne ringe

2.        Membraner

En vandtæt og åndbar membran er en belægning, der er placeret på indersiden af yderstoffet. Membranen gør, at vand (sved) kan trænge ud af jakken – men vand udefra (regn og sne) kan ikke trænge ind igennem jakken. Membraner er noget dyre at producerer, men til gengæld øger det åndbarheden i jakken, hvorfor membraner klart er at fortrække frem for at der udelukkende har fundet en imprægnering sted.

Vindtæthed

Vindtætheden på er straks sværere at bedømme, når du skal ud og købe en ny jakke. Der findes ikke nogle måleenheder på samme måde som ved vandtæthed og åndbarhed. Derfor må man prøve sig lidt frem. Finder du en god softshell jakke – med høj åndbarhed og vandtæthed - så vil den ofte også have en tilstrækkelig vindtæthed. 

Vask og vedligeholdelse af din jakke

Er du i tvivl om hvordan man vasker sin jakke? Find svaret her:

De fleste softshell jakker kan vaskes og behandles ligesom almindelige jakker. Som oftest betyder det, at du kan vaske din jakke ved 40 grader, men du skal altid læse og følge vaskevejledningen som sidder i din jakke. Når du vasker jakken, slider det på overfladebehandlingen (hvis den er behandlet med dette kemiske produkt). For at opretholde de vandtætte evner kan det være en fordel at bruge nogle plejeprodukter såsom nikwax eller lignende produkter.

Udvalget af softshell jakker hos Onlineoutwear.dk

Hos OnlineOutwear forhandler vi jakker af mærket Stormtech. Stormtech er et Canadisk mærke som er store på hjemmemarkedet i Canada. Stormtech er ikke for alvor slået igennem i Danmark – men det varer ikke længe før de gør. Stormtech er kendt for deres høje kvalitet, samt gode arbejdsforhold gennem hele produktionsfasen. Desuden gør Stormtech meget ud af at udvikle deres egen teknologier, således at de altid kan tilbyde forbrugerne de bedste produkter.

Priser:

Stormtechs produkter er forholdsvis ukendte på det danske marked. At der ikke er så mange der kender til produkterne kommer kun dig til gode. Priserne er sat lavt i forhold til den gode kvalitet. Stormtechs produkter kan sammenlignes på kvaliteten med de dyreste mærker på det danske marked. I kategorien ”softshell jakker” finder du alle vores forskellige modeller. Vi har noget i alle prislejre, så der burde være noget for enhver.

Størrelser på softshell jakkerne

Stormtech er kendte for at lave softshell jakker, som går langt op i størrelserne og derfor kan vi også tilbyde softshell jakker i store størrelser. De fleste af vores jakker går til størrelse 5XL for herre og 2XL for dame jakkerne. Er du i tvivl om hvilken størrelse du skal bruge, så anbefaler vi dig at bruge størrelsesguiden som ligger under hvert enkelt produkt i fanen ”størrelsesguide”.

Softshell jakker i store størrelser:

Softshell jakke størrelse 2XL til både mænd og kvinder

Softshell jakke størrelse 3XL til mænd

Softshell jakke størrelse 4XL til mænd

Softshell jakke størrelse 5XL til mænd

Levering og fragtpriser

Når du nu er nået helt til bunds i vores kategoritekst, så vil du formentlig også gerne vide lidt om vores fragtpriser samt leveringstider. Der er fri fragt på alle jakker der koster 1.000 kr. eller mere.

Leveringstiden på dit produkt varierer. Som udgangspunkt sendes alle produkter fra dag til dag levering, hvis de er på lager i Danmark og du bestiller inden kl. 14. Er produktet ikke på lager i Danmark, skal vi have hentet det hjem fra Tyskland eller Canada. Det vil normalt tage 2-6 hverdage inden du har produktet, hvis ikke den er på lager i Danmark. Står du og skal bruge din jakke inden en bestemt dato? Du er altid velkommen til at kontakte os på kontakt@onlineoutwear.dk, så vi kan oplyse dig om et produkt er på lager i Danmark eller ej. Ligeledes kan det være svært at finde ud af hvilken jakke man skal vælge. Du er velkommen til at kontakte os, hvis du er i tvivl.

Tak fordi du gad at blive klogere på hvad en softshell jakke er og hvad du skal være opmærksom på, når du køber sådan en. God fornøjelse på shoppen.