Sådan undgår du de 3 mest almindelige løbeskader

Foråret nærmer sig, og det samme gør højsæsonen for løb og dermed også højsæsonen for løbeskader. Løb er en utrolig effektiv træningsform, men det er også en meget belastende træningsform for kroppen, hvilket desværre også ofte fører til løbeskader hos den uerfarne eller uforsigtige. I det følgende vil vi prøve at forberede jer lidt på nogle af de mest almindelige løbeskader, så I kender til faldgruberne og forhåbentlig derfor kan undgå skader i den kommende løbesæson.

 

LØBETØJ

Gå til herre

LØBETØJ

Gå til dame

1) Løberknæ - hvordan du bedst forbygger

Løberknæ er en af de mest almindelige skader hos løbere og det er forholdsvis let at minimere løberknæ eller undgå det hvis du er opmærksom. Løberknæ er en smerte på ydersiden af knæet som oftest skyldes at du presser din krop for hårdt i din løbetræning. For at undgå løberknæ er det derfor vigtigt at du trapper langsom op med din træning, så musklerne omkring knæet langsomt trænes op og bliver stærke, og derfor kan holde til den belastning de udsættes for under løb. Mærker du den mindste snert af smerte eller en brændende fornemmelse på ydersiden af knæet er det vigtigt at du stopper op og reducerer din træning lidt, for derefter gradvist at effektivisere igen.

 

2) Skinnebensbetændelse - hvad du skal være opmærksom på

Skinnebensbetændelse er en smerte på indersiden af skinnebenet når du løber, som oftest kommer af løb på for hårdt underlag eller for progressiv træning. Fornemmer du en skinnebensbetændelse på vej, bør du straks skære ned på din træning. Du skal blive ved med at skære ned på træningen indtil du ikke længere mærker smerterne. Når du har fundet det niveau hvor smerterne forsvinder, kan du derefter langsomt begynde at træne op igen. Skinnebensbetændelse skal tages alvorligt, da det kan blive en nærmest kronisk betændelse, som kan være meget svær at komme af med igen, hvis du ikke passer på og reagerer på de første symptomer.

 

3) Problemer med akillessenen

Smerter i akillessenen kan være en rigtig ubehagelig og langvarig løbeskade, hvilket kan skyldes mange forskellige faktorer, f.eks. forkerte løbesko, for hurtig progression i din træning eller noget helt tredje. Det er meget vigtigt at finde ud af hvad smerten skyldes, så du kan justere på denne faktor i din løbetræning. Så snart du mærker den mindste smerte i din akillessene er det vigtigt at du reagerer med det samme. Reducer din træning, find ud af hvad skaden kommer af, ret op på ”fejlen” og træn derefter meget langsom op igen.

Hvis du kender til de hyppigste former for løbeskader er det også nemmere at undgå dem og være opmærksom på de forskellige faresignaler, hvorfor denne lille guide er god at have in mente under din løbetur. Besøg også OnlineOutwears webshop, hvor vi har et stort udvalg af lækkert løbetøj, så du både kan se smart ud på løbeturen og forhåbentlig undgå skader. Se vores løbetøjs sortiment lige her.

Andre kunder så også:

Stormtech LWS-2 - Herre
S - 3XL
1.099,00 kr
Stormtech SAT120 - Herre
S - 3XL

349,00 kr

314,00 kr

10%
Stormtech LWS-2 - Dame
XS - 2XL
1.099,00 kr
J&N 390 - Dame
S - 2XL
199,00 kr