Pakkeliste til skiferien - Alt hvad du skal huske af beklædning

Hvis ferien byder på lidt af hvert vejrmæssigt, kan det være en udfordring at få pakket det rigtige tøj. På én og samme tur får du måske brug for både at kunne holde varmen i sne, frost og blæsende vejr og samtidig vil ferien måske også byde på skyfrie dage med sol og blå himmel med varmere temperaturer til følge.

SKITØJ

Gå til herre

SKITØJ

Gå til dame

Vores huskeliste

Her er vores anbefalinger til, hvilket tøj du bør pakke til skiferien, når selve kroppen skal holdes varm i kulden og ikke skal få det for varmt, når solen skinner:

1. Lag-på-lag
2. Let skijakke
3. Softshell jakke
4. Isolerende vest
5. Og så de små ting

Herunder kan du læse, hvad vi mener med de enkelte punkter:

Lag på lag skitøj

Lag på lag skitøj

Uanset om du skal på skiferie, vandreferie eller anden aktiv ferie i bjergene, er det vigtigste, at du får pakket tøj, der passer til lidt af hvert. Du får brug for tøj, som er nemt at pakke og nemt at bruge. Hvis du vælger lag-på-lag systemet (eller løg-metoden som det også kaldes), kan du både holde varmen og din bagage vil forblive i letvægtsklassen. Vi har lavet et indlæg, hvor du kan læse alt om lag-på-lag metoden.

Let skijakke

Hvis du f.eks. skal starte ud på ski på kolde og frostfyldte morgener og du gerne vil blive ved med at løbe på ski hen på eftermiddagen, hvor solen rigtig får fat, er det en stor fordel for dig, hvis du løbende kan tage et lag tøj af, som du nemt kan opbevare i din rygsæk og som ikke vejer for meget. Vælg f.eks. en let skijakke i god kvalitet, som kan pakkes helt sammen så den ikke fylder ret meget. 

Softshell jakker - måske de bedste skijakker?

En softshell jakke er perfekt til lag-på-lag påklædning. Den kan både holde dig varm, men vigtigst af alt, så beskytter den din krop mod sne, vind og regn, hvilket giver dig en kæmpe fordel uanset temperaturen. Selvom en softshell eller hardshell jakke sjældent har et indbygget isolerinde lag, så anbefaler vi blot, at du tager et isolerende lag mere på eller fx en isolerende vest.

Hvis du forventer at det er plusgrader på skiferien, vil en softshell jakke især være det optimale valg. Her kan du nemlig bare tage et mellemlag mindre på eller måske spare den isolerende vest og så nøjes med en god og holdbar softshell jakke. På den måde vil du altid kunne tilpasse din beklædning til temperaturen, blot ved at tage et isolerende lag mere eller mindre på. I det her indlæg, har du forklaret hvordan du præcist klær dig efter lag-på-lag metoden.

Stormtech EB-3 - Herre
S - 5XL
1.799,00 kr
Ja
Stormtech XB-3 - Herre
S - 5XL
1.899,00 kr
Ja
Stormtech EB-3 - Dame
S - 5XL
1.799,00 kr
Ja
Stormtech XB-3 - Dame
XS - 2XL
1.899,00 kr
Ja

 

Isolerende vest

Veste er fuldstændig undervurderede, når det kommer til at holde varmen. En god isolerende kvalitetsvest giver god varme uden at fylde meget eller være en stor udgift på budgettet. Veste er designet til at blive båret tæt på kroppen, så de giver masser af varme til selve kroppen. Når selve kroppen er dejlig varm, bliver der sendt varm blod ud i dine fingre og tæer, hvilket sikrer at hele din krop holdes varm. En god og smart vest er uundværlig under skiftende vejrforhold og den gør også, at du ikke føler dig som en Michelin mand, når du har meget tøj på.

 

På skitur

Husk de små ting

Selvom det blot er nogle små ting, så er det ofte dem der gør skiferen til en succes eller fiasko. Så vores anbefaling er bestemt, at du ikke undervurdere vigtigheden af, at fx have en god kvalitets vinter hue. Derudover er det meget vigtigt, at du vælger en hue, som du kan have på under skihjelmen. Lige præcist huen, er nemlig en af de små ting, som er vigtige, hvis du skal holde varmen på en dag med koldt eller blæsende vejr. Tag altid en hue med og brug den af i løbet af dagen alt afhængig af, hvor varm eller hvor kold du er. 

Følger du overstående anbefalinger, er du klar til en skøn skiferie uanset vejret. God tur :)