Guide: Hvordan finder man den perfekte skijakke?

Din skijakke er en vigtig del af dit skioutfit, måske den vigtigste del. Hvis du køber den helt rigtige skijakke, er der endda mulighed for at du også kan bruge den resten af året. Her får du en kort gennemgang af de egenskaber og kvaliteter du skal være opmærksom på når du køber dig en ny skijakke næste gang.

Skijakken skal først og fremmest opfylde tre basale krav:

1. Den skal holde dig varm
2. Den skal holde dig tør
3. Den skal være praktisk

Find din perfekte skijakke

Din skijakke skal holde dig varm

Når du klæder dig på til en dag på løjperne anbefales det at du gør det efter lag-på-lag metoden. Her benyttes tre lag, hvor det inderste er skiundertøj, mellemlaget er en fleecetrøje og det yderste lag er en skijakke. På den måde er det let at tage tøj af og på alt efter dit aktivitetsniveau og vejret.

Bruger du lag-på-lag metoden er en softshelljakke eller en hardshelljakke et godt valg som det yderste lag. Disse jakker fungerer som en skal uden på de andre lag tøj og tilfører derfor ikke unødvendig varme.

Der er dog også nogen der foretrækker den mere traditionelle forede jakke. Denne form for jakke er også rigtig god, særligt hvis du står på ski i koldere områder, så som Norge eller det nordlige Sverige. Den forede skijakke har også den fordel, at den kan bruges som en dejlig vinterjakke til brug gennem hele vinteren.

En alternativ, men virkelig praktisk valgmulighed er Stormtechs 3-i-1 jakker. Denne type jakke består af to jakker, som kan bruges hver for sig eller lynes sammen og fungere som en foret jakke. 3-i-1 jakken er den perfekte skijakke, hvis man ønsker en meget alsidig jakke der kan bruges året rundt.

 

SKIJAKKER

Gå til herre

SKIJAKKER

Gå til dame

Din skijakke skal holde dig tør

En god skijakke skal holde dig tør både indefra og udefra. Det betyder at den skal have en god ydeevne både når det kommer til vandtæthed og åndbarhed.

Hvorfor er det vigtigt at skijakken er vandtæt?

Som de fleste har erfaring med kan sne være et noget vådt materiale at boltre sig i. Så med mindre du er en MEGET dygtig skiløber som aldrig vælter og med mindre du kun står på ski i solskin, så sørg for at købe en skijakke der er vandtæt. Kig efter en skijakke der som minimum kan klare 5.000 mm vandsøjletryk, på den måde sikrer du dig at forblive tør på skiferien uanset vejret.

Hvor åndbar skal skijakken være?

Med mindre din skiferie hovedsagligt består af at danse natten lang til DJ Ötzi og spise wienersnitzler dagen lang, så vil du komme til at svede. Og hvis du vil holde dig tør og varm, er det vigtigt at sveden bliver transporteret væk fra kroppen og ud af tøjet. Netop derfor er åndbarhed en særlig vigtig egenskab når du køber skijakke. Vælg en skijakke der som minimum har 5.000 g/m2 i åndbarhed.

Stormtech EB-3 - Herre
S - 5XL
1.799,00 kr
Ja
Stormtech XB-3 - Herre
S - 5XL
1.899,00 kr
Ja
Stormtech EB-3 - Dame
S - 5XL
1.799,00 kr
Ja
Stormtech XB-3 - Dame
XS - 2XL
1.899,00 kr
Ja

 

Din skijakke skal være praktisk

Udover at din skijakke naturligvis skal se smart ud og være lækker at have på, er der også nogle helt basale praktiske egenskaber du bør holde øje med. Her er en lille liste med de vigtigste praktiske egenskaber:

Find din perfekte skijakke her

Snefang: Det der blandt andet adskiller skijakker fra andre jakker er snefanget. Snefanget forhindrer at den kolde sne glider op på din ryg og mave når du rutcher ned af pisterne. Det er guld værd, hvis du vil holde dig tør og varm.

Justerbare ærmer og hætte: Ærmerne og hætten på din skijakke skal kunne justeres så de passer til din krop. De fleste skijakker har velcrolukning i ærmerne, så de kan strammes helt til rundt om håndledet og elastik ved hætten, så den kan lukkes helt tæt om dit ansigt. Sådan undgår du kold luft og sne under jakken.

Praktiske lommer: Den vigtigste lomme i din skijakke sidder gerne på venstre ærme og er en lille lomme til dit liftkort, så du hurtigt kan bippe dig ind til liften uden at rode med handsker og lynlåse. Derudover er andre store, praktiske lommer et hit. Der skal gerne være plads til skihandsker, skibriller og måske 

endda en vandflaske. En lille inderlomme til mobiltelefonen er også rar at have, så den bliver beskyttet fra fald og fugt.

Hagebeskytter: En lille ting, men utrolig rar detalje. En lille flap for enden af lynlåsen i din skijakke, der beskytter dig mod en irriteret hage når lynlåsen bliver lynet hele vejen op.

Ventilation under armene: Flere og flere skijakker fås efterhånden med ventilation under armene. Dette ofte i form af en lynlås der kan åbnes, så der kan luftes godt ud på de varme ture. Denne egenskab er ikke en nødvendighed, men meget rar, særligt hvis du er typen der sveder meget på dine skiture.