SKITØJ

Gå til herre

SKITØJ

Gå til dame

Langrend for begyndere 

Landrend har de seneste år vundet større og større indpas i danskernes hjerter, så meget at der er omkring 700-800 danskere der hvert år deltagere i det traditionsrige 90 km lange langrendsløb, Vasaløbet, i Sverige. Der er mange gode grunde til at blive langrendsentusiast. Der er adskillige gode langrendsdestinationer meget tæt på den danske grænse, og samtidig er det en rolig og smuk motionsform, hvor alle kan være med.

Beklædning til langrend

Langrend er for alle

Modsat alpinski, giver langrend dig muligheden for, at bevæge dig roligt rundt i det snedækkede landskab. Langrendsstierne ligger for det meste ikke på store brede pister fyldt med mennesker, men du løber i stedet gennem skovområder og smukke åbne sletter.

Langrend kræver dog lidt mere af dig som udøver, her skal du bruge hele kroppen, og du kan ikke bare lade tyngekraften føre dig ned til liften i et højt tempo. Landrend forlanger hele kroppens opmærksomhed og styrke, når du bevæger dig i glidende bevægelser hen over sneen. Se et par tips til langrendsteknikken i denne video hvor hele Danmarks skiguru, Thomas Uhrskov, forsøger sig med den populære skisport i Sjusjøen i Norge.

 

Beklædning til langrend – hvad skal man have på?

Når du løber langrend bruger du hele kroppen – og du bruger den meget. Det er derfor vigtigt at din beklædning lever op til tre ting: stor bevægelighed, gode svedtransporterende evner og høj åndbarhed. Brug derfor følgende tre trin, når du klæder dig på til en dag i bakkerne:

 

1. Det inderste lag skal være svedtransporterende. Du bevæger dig meget og sveder naturligvis også en del. Sørg for at sveden bliver transporteret væk fra kroppen med et svedtransporterende sæt skiundertøj.


2. Dit mellemste lag skal holde dig varm hele dagen. Hvis du alligevel bliver for varm på turen er det en god ide at have en rygsæk med, så du kan tage det mellemste lag af eller på efter temperaturen. Dette lag kan eksempelvis være en fleecetrøje, som kan holde dig tør og varm hele dagen. Se vores store udvalg af lækre fleecetrøjer.


3. Det yderste lag skal beskytte dig mod vind og vejr, og så skal du kunne ånde i det. Til dette formål er en softshell jakke perfekt. Softshells har særlig stor ydeevne i åndbarhed og så er de lavet i et behageligt materiale der giver dig god mulighed for at bevæge dig frit. Se udvalget af alle vores softshell jakker her

Stormtech EB-3 - Herre
S - 5XL
1.799,00 kr
Ja
Stormtech XB-3 - Herre
S - 5XL
1.899,00 kr
Ja
Stormtech EB-3 - Dame
S - 5XL
1.799,00 kr
Ja
Stormtech XB-3 - Dame
XS - 2XL
1.899,00 kr
Ja

 

Langrends destinationer tæt på Danmark

Der er mange gode langrendsdestinationer tæt på Danmark, særligt i Sverige og Norge. Her er oplistet et par af de svenske destinationer, som vi varmt kan anbefale:

Billingen: Billingen er et spændende skiområde kun 4 timers kørsel fra Øresundbroen. Området har 40 km præparerede langrendsspor og et 16 km langt vildmarksspor, hvor du virkelig får mulighed for at komme helt tæt på naturen.

Idre Fjäll: Har du mod på en lidt længere køretur er Idre Fjäll bestemt et besøg værd. Idre Fjäll ligger omkring 10 timers kørsel fra Øresundsbroen og kan bryste sig af at være en af Sveriges mest snesikre destinationer. I Idre Fjäll er der nemlig snegaranti fra uge 52-16. Denne destination byder på 82 km langrendsspor, hvor du virkelig får mulighed for at indtage den smukke svenske natur. Hvis du endnu ikke er helt sikker på de tynde langrendsski, er der her tilknyttet en langrendsskiskole, så du kan få teknikken helt på plads, inden du begiver dig ud i det svenske landskab. 

Nordic Wellness Skidome: Lige uden for Gøteborg ligger det indendørs skidome, Nordic Wellness Skidome. Her kan du stå på langrend året rundt på den 1,2 km lange kuperede bane. Skidomet er perfekt til nybegynderen, da det er en overskuelig bane, hvor du har mulighed for at få føling med sporten inden du begiver dig ud på en flere kilometer lang valfart.

Dette er blot et udpluk af nogle af de fantastiske langrendsområder der findes i nærheden. Der er mange flere destinationer at komme efter, hvis bare du googler løs. Tag f.eks. også et nærmere kig på nogle af de norske langrendsområder, som ligeledes byder på storslået natur og lange præparerede langrendsløjper.

Fælles for de ovennævnte områder er, at de alle også byder på muligheder for alpinski. Så hvis du er usikker på om du orker en helt uge på langrend, så fortvivl ikke. Du kan tage en kombineret ferie, hvor du den ene dag suser ned af pisterne på alpinski og den næste dag arbejder dig gennem betagende landskaber på langrendsski.

Nu er du ved at være klar til din første langrendstur. Hvis du vil have en lille forsmag på hvad der kan vente dig, så se denne korte GoPro film, der tager dig med på en lille tur i den smukke norske natur: