3-lags-metoden - bliv godt klædt på til ski

Der er mange ting garvede skiløbere ikke kan blive enige om: hvor er det fedest at stå på ski, hvilke ski er de sejeste, hvilket skitøjsmærke er det bedste og så videre. Men én ting kan stort set alle skientusiaster blive enige om – hvilken slags beklædning er en nødvendighed. Her sværger langt de fleste til 3-lags-metoden. Lag på lag er altid en god idé når du er aktiv i kulden, da det gør det let at temperere kroppen løbende. Hvis du får det varmt tager du blot et lag af, og hvis du begynder at fryse igen, tager du et lag på.

Hvis du ikke kender denne metode i forvejen, så læs med her hvor vi gennemgår de tre lag og hvilke essentielle beklædningsdele du skal have med på den kommende skiferie.

 

SKITØJ

Gå til herre

SKITØJ

Gå til dame

Det inderste lag - skiundertøjet

Det inderste lag skal først og fremmest være svedtransporterende. Du kan hurtigt få varmen på pisterne og derfor er det vigtigt at få sveden transporteret væk fra kroppen, så du ikke bliver kold og klam og ender med at ligge syg resten at turen. Et godt sæt skiundertøj eller langeunderbukser og en langærmet undertrøje i et svedtransporterende materiale er perfekt til dette formål. Se f.eks J&N 433, et par lækre lange svedunderbukser ideelle til vinterbrug. Disse underbukser er yderst åndbare, har høje svedtransporterende egenskaber og er hurtigttørrende. Desuden er syningerne skjulte så de ikke generer i skistøvlerne. Der er også en tilhørende trøje, J&N 431 i samme materiale. Dette sæt er det perfekt inderste lag til din skiferie.

 

Det mellemste lag – hold varmen med en fleece

Det mellemste lag skal holde dig varm hele dagen. Det er også dette lag du tager af hvis det bliver for varmt og på igen, hvis du bliver kold. Det er derfor smart at vælge det mellemste lag i et let materiale, da du skal bære rundt på det tøj du tager af, eventuelt i en rygsæk. Til dette er en god fleece det optimale valg. Her er der flere forskellige muligheder, og hvilken du vælger afhænger meget af hvor skituren går hen. Skal du ned til Alperne er der ofte solskin og forholdsvist lune temperaturer. Her kan det være nok med en let fleece som f.eks Stormtech VFP-1. Skal du eksempelvis til Norge eller et andet skiområde nordpå kan det blive meget koldt, og her er det godt med en god tyk fleecetrøje som dit mellemste lag, eksempelvis denne Stormtech SX-2. Se også vores mange andre skønne fleecetrøjer og -jakker her.

 

Stormtech EB-3 - Herre
S - 5XL
1.799,00 kr
Ja
Stormtech XB-3 - Herre
S - 5XL
1.899,00 kr
Ja
Stormtech EB-3 - Dame
S - 5XL
1.799,00 kr
Ja
Stormtech XB-3 - Dame
XS - 2XL
1.899,00 kr
Ja

 

Det yderste lag – Beskyttelse mod vejr og vind med den rette jakke

skijakke - 3-lags-metode

Det yderste lag skal beskytte dig mod vejr og vind, og så skal du kunne ånde i det. Til dette formål er en softshelljakke det oplagte valg. Softshellprodukter scorer høje point når det kommer til åndbarhed, og så er det samtidig et meget behageligt materiale at have på, og det giver dig god bevægelighed. Se udvalget af softshelljakker her. Nogle foretrækker en varmere vinterjakke/skijakke til skiferien, særligt hvis man fryser meget, holder mange pauser eller står på ski i de koldere områder. OnlineOutwear har også et stort udvalg af skijakker til herre og dame - dem kan du se her.

Med disse tre lag er du klar til en vinter på de hvide pister. På denne måde kan du holde dig varm og tør fra inderst til yderst.